Wat is een onesie?

Een onesie (uitspr.: wan-sie) is strikt genomen een broekpak uit 1 stuk stof waarvoor in de meeste gevallen zacht en comfortabel zittend materiaal is gebruikt en wat de armen en benen nagenoeg volledig bedekt.

De onesie - meer dan een merknaam

De onesie is tegenwoordig een sterke merknaam wat ooit begonnen is als merk voor rompertjes. Inmiddels is de onesie uitgegroeid tot een wereldwijd begrijp voor comfortabele jumpsuit-achtige kleding. In de meeste gevallen is de onesie bijzonder geschikt als nachtkleding of loungewear; lekker chillen en/of relaxen in de avonduren. Je gaat in de regel immers nergens naar toe, de kleding mag dus lekker comfortabel zijn zonder dat je het idee hebt een volledige outfit te dragen.

wat is een onesie

Speciale onesies

Voor onesies geldt hetzelfde als voor elk ander kledingstuk. Zo zal een onesie voor dames aan andere wensen moeten voldoen dan een onesie voor heren. Afgezien van de fysieke vormen hebben vrouwen over het algemeen een sterke voorkeur voor meer uitbundige ontwerpen en heldere, vrolijke kleuren. De designs van de onesies voor vrouwen is daarom ook meer toegesneden op hetgeen vrouwen aantrekkelijk vinden. In tegenstelling tot de onesies voor dames, hebben de heren een vrij basic uitvoering. Een onesie voor heren zal niet zo gauw voorzien zijn van allerlei toetsers en bellen zoals een onesie in de vorm van een dier of met een extra vrolijk uitziende hoodie. Gewoon basic is goed genoeg voor de meeste mannen, uitzonderingen daargelaten. Een man zal zich eerder laten verleiden tot functionele toevoegingen, zoals bijvoorbeeld extra zakken of een subtiel design. Stabiele, rustige en neutrale kleuren zal je dan ook eerder aantreffen bij een onesie voor heren.

Kindermodellen

De onesies voor kinderen zijn eigenlijk het leukste. De meeste kinderen zien een onesie echt als ‘hun’ ding. Vrolijk gekleurd, striphelden, popsterren, beestjes, het kan niet gek genoeg zijn. Voor de onesies met een dierthema zijn populair. Niet gek als je bedenkt dat de leukste manier om plezier te hebben met je onesie, natuurlijk een heuse pyjama party is. Een onesie voor kinderen is daarmee ideaal om de fantasie te stimuleren, zeker wat betreft de jongsten. Zo zijn er uiteraard stoere onesies voor jongens inclusief een stoere print zoals een onesie met een afbeelding van superman of een favoriet dier zoals een tijger. Ook is er gedacht aan een onesie voor meisjes. Wat dacht je van typische meisjes kleuren zoals zacht roze, geel en rood met bijbehorende prints, maar uiteraard ook originele onesies met dieren. De echte onesies zijn daarmee zeker leuk om te dragen maar net zo leuk om te hebben. Het grootste assortiment aan onesies vind je online. Wij hebben de populairste onesies op onze website staan. Onesies zijn echter ook in normale winkels te koop zoals de Primark.